1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Дигитализацията, прецизното земеделие, автоматизацията и изкуственият интелект са част от темите в съпътстващата програма на EIMA 2022

Дигитализацията, прецизното земеделие, автоматизацията и изкуственият интелект са част от темите в съпътстващата програма на EIMA 2022

Климатичната ситуация ще е една от силните теми на събитието в Болоня

 

С наближаването на изложението EIMA 2022 се оформя календарът на задълбочените тематични дискусии, които ще се проведат в изложбения център в Болоня през петте дни от 9 до 13 ноември. 45-ото издание на EIMA обещава да бъде много богато на съдържание, включително провеждане на пресконференции, изложби в демо зоната, семинари.

На преден план са политическите и икономическите въпроси, свързани с развитието на агротехническия сектор. Те са във фокуса на пресконференцията, представяща събитието, насрочена за вторник 8 ноември. Срещата е възможност да се направи преглед на развитието на световния пазар на селскостопанска техника, с анализ на възможните краткосрочни и средносрочни тенденции.

Политическите и икономическите сценарии ще бъдат обсъдени отново в сряда 9 ноември, като геополитическият анализатор Дарио Фабри ще говори за военния конфликт между Украйна и Русия, както и за последиците за селскостопанския сектор и агротехническата индустрия. Нещо повече, това издание на EIMA е важен момент на дебат с политици и представители на институции - делегациите на европейските и италианските парламентаристи ще присъстват в Болоня - призовани да определят стратегии за сектора, който трябва да се справи със структурни и дългосрочни кризи, като тези, свързани с глобалното затопляне и сушата.

Заедно с технологичните иновации, климатичната извънредна ситуация е една от силните теми на събитието в Болоня. Вече са насрочени различни срещи по този въпрос, от семинара на тема "Изменение на климата: управление на риска", до семинара "Устойчиво използване на водата“ и конференцията на тема "Предизвикателството на водата“.

Дигитализацията на машините, разпространението на прецизното селско стопанство, новите граници на автоматизацията и изкуственият интелект са в центъра на срещата, насрочена за петък 11 ноември от Фондацията за електроника на селскостопанската промишленост, докато срещата, организирана от Асоциацията за селскостопанска роботика, в четвъртък 10 ноември, ще разгледа по-специално системи за високо автоматизирано селско стопанство. Селското стопанство 4.0 ще бъде обсъдено и на срещата на Обсерваторията за интелигентни селскостопански храни, която също в четвъртък 10 ноември ще направи преглед на разпространението на цифровите технологии във веригата за доставки на селскостопански и селскостопански храни.

Посветена и на технологиите, церемонията по награждаването на Трактор на годината 2023, организирана от списание Trattori, е насрочена за сряда 9 ноември. Тракторите финалисти ще бъдат показани във впечатляващата външна демо зона на EIMA International, специално създадена между зали 35 и 37.

 

Съвсем нов елемент на EIMA 2022 е събитието "Garden E-motion", което ще представлява програма за демонстрационни тестове на превозни средства и оборудване за градинарство и озеленяване, създадена в открита зона вътре в изложбения център и съсредоточена върху различни видове машини.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.