1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Димитър Мачуганов: В България се подпомагат секторите, без да се търси ефект от тях

Димитър Мачуганов: В България се подпомагат секторите, без да се търси ефект от тях

Снимка:

Който произвежда и продава повече, той да получава повече, е препоръката на земеделеца

Политическата нестабилност в страната създава нестабилна среда и за аграрния бизнес. На прага на новата Обща селскостопанска политика въпросителните пред фермерите са много. Кои са базовите политики в земеделието, които трябва да бъдат реформирани?

„Все още съм в земеделието, продължавам да работя и да се боря, правя добри неща. Бил съм много пъти близо до решенията на министрите. Били сме в работни групи. Под натиск сме ги принуждавали да взимат решения в името на българското земеделие. Не е лесна работа да бъдеш министър. Ако имах някаква сила да бъда министър за малко време, бих се опитал да поговоря с браншовете и да видим къде са слабите места. Защото не се случват нещата в земеделието – наливат се много пари, а няма мляко, няма месо, плодове и зеленчуци, защото проблемът е, че нещата не са сложени на пазарни условия.

В България се подпомагат секторите без да се търси от тях ефект. Затова е необходим пазарен стимул. Т.е., който произвежда и продава повече, той да получава повече“, коментира земеделецът Димитър Мачуганов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.