1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Днес над страната ще преобладава разкъсана облачност

Днес над страната ще преобладава разкъсана облачност

Максимални температури между 7°С и 12°С

Днес (28.12.2012 г.) над страната ще преобладава разкъсана облачност, през деня на места и до слънчево. Със значителна ниска облачност или мъгливо ще бъде отново в западната част на Дунавската равнина и на места в Горнотракийската низина. Там температурите ще са най-ниски - минималните минус 4°С, минус 2°С, а максималните: 3°С - 5°С. В останалата част от страната - минимални - между 0°С и 5°С, максимални - между 7°С и 12°С. В София - минус 1-8°С. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, цитирани от Агенция Фокус

Над планините облачността ще е разкъсана, а след обяд от запад ще се увеличава. Превалявания от сняг ще има късно вечерта и през нощта срещу събота, главно в планините на Западна България. Вятърът ще е умерен, от запад. Максимални температури - на 1200 метра: 7°С, на 2000 метра - около 1°С. Вечерта ще започне застудяване.

По Черноморието ще има разкъсана облачност, вечерта вече значителна. Все още с високи максимални температури - между 8°С и 12°С. Температурата на морската вода е 5°С-8°С.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.