1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Днес от югозапад облачността ще се разкъсва и намалява

Днес от югозапад облачността ще се разкъсва и намалява

Максималните температури ще са между минус 5°С и 0°С

Днес (28.01.2013 г.) от югозапад облачността ще се разкъсва и намалява. В източната половина от страната все още ще превалява сняг, но до вечерта и там преваляванията ще спрат. Най-късно - в югоизточните райони. Вятърът ще отслабне, но по Черноморието ще остане до умерен, от север. Максималните температури ще са между минус 5°С и 0°С, в крайните югозападни райони до 5°С-6°С, в София около минус 1°С. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), БАН.

В планините от Западна България ще е без валежи, облачността ще се разкъса. На изток - с продължаващи, но вече по-слаби снеговалежи; все още в Странджа и Сакар преди обяд валежът ще е по-съществен, но и там до края на деня ще отслабва и спира. Вятърът ще отслабне, а след обяд ще се ориентира от запад. Максимална температура на 1200 метра - около минус 2°С, на 2000 метра - минус 7°С.

Над Черноморието ще остане облачно и ще продължи да превалява сняг, вече по-слаб и с тенденция от север валежите да спират. Ще духа до умерен северен вятър. По-студено от обичайното за края на януари - дневни температури между минус 3°С и 0°С. Температурата на морската вода е 8°С-9°С.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.