1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Днес преди обяд ще е слънчево

Днес преди обяд ще е слънчево

Максимални температури ще са между 21°С и 26°С

Днес (12.05.2013 г.) преди обяд ще е слънчево. Около и след обяд над Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места там ще превали краткотраен дъжд. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, цитирани от Агенция "Фокус".

Максималните температури ще са между 21°С и 26°С, в София – около 21°С. Привечер вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него ще започне да прониква хладен въздух.

Над Черноморието през целия ден ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб вятър. Максималните температури ще са между 21°С и 24°С. Температурата на морската вода е около 19°С.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност. На много места ще паднат краткотрайни, интензивни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток, засилващ се по време на гръмотевичната дейност. Привечер в ниските планински части вятърът ще се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°С, на 2000 метра – около 8°С.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.