1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Днес ще преобладава предимно слънчево време

Днес ще преобладава предимно слънчево време

Максималните температури между 22°С и 27°С

Днес ни очаква слънчево време. По-значителна облачност ще има след обяд над източните райони и над Рило-Родопската област. Само на отделни места там ще превали слабо. Атмосферното налягане временно ще се понижи. В източната част от страната ще се появи север-североизточен вятър, временно до умерен, но към края на деня вече ще е от изток и отново ще отслабне. Максималните температури ще останат високи за началото на октомври - между 22°С и 27°С. В София - около 23°С, съобщиха от НИМХ при БАН, цитирани от Агенция „Фокус”.

По Черноморието преди обяд ще е слънчево, но след обяд ще има значителна облачност. Вятърът от север-североизток временно ще се усили. Максимални температури по крайбрежието - между 21°С и 23°С. Температурата на морската вода е 19°С-21°С.

Над планините облачността ще е разкъсана, след обяд - значителна. На отделни места, главно в планините на Южна България ще превали слабо. Ще духа умерен, по откритите части временно до силен вятър от северната четвърт. Максимална температура на 1200 метра - около 14°С, на 2000 метра - около 7°С.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.