1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. До 5 кг месо на човек е разрешеното количество за внос от България в Турция

До 5 кг месо на човек е разрешеното количество за внос от България в Турция

За първите 10 месеца на годината митничарите са пресекли около 50 случая на нелегален внос на общо около 12 тона месо и месни продукти

Властите по българо-турската граница засилиха контрола по време на мюсюлманския празник Курбан байрям и надвишаващите лимита количества се конфискуват.

Пътуващите от България имат право да внасят определени количества месо единствено по време на 4-дневния празник на жертвоприношението в чест на приключването на хаджа.

"Прилагаме много строги мерки. Тези дни изселниците започват масово да се връщат в Турция и трябва да имат предвид митническите изисквания", предупреждава шефът на одринската митница, цитиран от Дарик радио.

Българското месо е доста по-евтино от турското, особено по време на празника, и това изкушава мнозина да си купят и занесат у дома.

Заради появата на вируса "луда крава" в Европа, преди 16 години Турция забрани вноса на живи животни от чужбина. Забраната беше вдигната тази година.

Митничарите са пресекли около 50 случая на нелегален внос на общо около 12 тона месо и месни продукти за първите 10 месеца на годината.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.