1. Начало
 2. Новини
 3. Любопитно
 4. До 5 ноември ще може да се кандидатства за Третите годишни награди в туризма

До 5 ноември ще може да се кандидатства за Третите годишни награди в туризма

Целта на конкурса е да насърчи развитието на българския туризъм чрез популяризиране на туристическите обекти и дестинации

До 5 ноември 2018 г. (понеделник) Министерството на туризма ще приема кандидатури за Годишните награди в туризма. Кандидатстването се извършва през онлайн платформа www.tourismawards.bg, където са описани всички условия, на които е необходимо да отговарят участниците. Министерство на туризма измества датата по молба на общини и организации, които да имат време да подготвят своите кандидатури.

Кандидатурите за наградите се подават в професионални и журналистически категории, като има и обособена група за общини. Общините могат да се състезават за статуетки в категориите за планински, морски, СПА и културно-исторически туризъм. Представителите на медиите имат възможност да мерят сили за материали на тема туризъм в печатни медии, онлайн медии, интернет блог, радио и телевизия. В художествените категории за участие в конкурса има право да кандидатства по един представител от медия в една категория.
След изтичане на крайния срок кандидатите, които отговарят на критериите, ще бъдат обявени на сайта на наградите и за тях ще започне гласуването. Важно условие е, че всеки участник може да се включи в надпреварата с едно свое предложение в рамките на една категория.

Чрез онлайн вот ще се избират победителите във всяка категория. Всеки може да гласува еднократно за един участник в рамките на една категория (отчита се едно гласуване от всеки IP адрес), но може да се подкрепи кандидат от всяка категория. Експертите ще следят внимателно да не се допуска манипулиране и нерегламентирано генериране на гласове. Подобни опити ще повлияят негативно за класирането на съответния кандидат.
Категориите, за които може да се подават заявления за участие, са:

 1. „Туристическа атракция/обект“;
 2. „Туристическо събитие“;
 3.  „Духът на България“;
 4. „Специализиран туризъм“;
 5. „Туристическа дестинация“;
 6. „Иновации“;
 7. „Журналистически материал на тема туризъм в България в печатна медия“;
 8.  „Журналистически материал на тема туризъм в България в онлайн медия“;
 9.  „Журналистически материал на тема туризъм в България в интернет блог“;
 10. „Журналистически материал на тема туризъм в България в радио“;
 11. „Журналистически материал на тема туризъм в България в телевизия“;
 12. „Община за планински туризъм“;
 13. „Община за морски туризъм“;
 14. „Община за балнео- и СПА туризъм“;
 15. „Община за културно-исторически туризъм“;
 16. Голямата награда - „Изборът на българите”, се определя сред всички обекти, включени  в „100-те национални“ и „50-те малко познати места“.

Целта на конкурса е да насърчи развитието на българския туризъм чрез популяризиране на туристическите обекти и дестинации, повишаване на конкурентоспособността и качеството на туристическата услуга. Конкурсът ще стимулира също така и въвеждането на иновативни практики в отрасъла с цел постигане на по-висока ефективност в предлагането на туристическите услуги.

Призьорите ще бъдат обявени на официална церемония на 11 декември 2018 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.