1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Екзотични орхидеи пристигат за изложбата „Цветна есен 2015“ в Пловдив

Екзотични орхидеи пристигат за изложбата „Цветна есен 2015“ в Пловдив

Любителите и специалистите градинари ще се запознаят с актуалните тенденции

Екзотични орхидеи, сред които и непознати у нас видове, ще покаже  холандска фирма на изложението „Цветна есен 2015“.  Специализираната изложба за цветя, декоративна растителност, градинско оборудване и аксесоари ще бъде отворена от 21 до 25 октомври в Международен панаир Пловдив.

Любителите и специалистите градинари ще се запознаят с актуалните тенденции, ще открият всичко, необходимо за зелената украса, ще получат съвети от експерти. Освен традиционните експонати, като  цветя, декоративни храсти, овошки, разсад, семена и торове, се предлага и широка гама изделия за градинско оборудване – саксии, кашпи, фонтани, чешми. Към тях се добавят произведения на занаятчийското изкуство и предмети за декорация. Така се дава възможност за осъществяване на атрактивни дизайнерски решения за озеленяването на дома, офиса, вилата, хотели, заведения и къщи за гости. 

Професионалистите ще намерят различни видове овошки. Тенденцията е всяка година да се предлагат непознати за нашата страна плодни дръвчета и храсти, които са адаптирани към тукашния климат. Интересът към тях е голям, защото се разнообразява асортиментът, твърдят изложители. Предприемачите, развиващи дейност в областта на цветарството, ще видят специални камиони и декоративните растения, които се отглеждат в  култивационни съоръжения.

Експозициите на „Цветна есен 2015“ ще бъдат разположени пред палата 8 на панаирния комплекс в Пловдив. Те може да бъдат разгледани всеки ден от 9 до 18 ч., а в неделя – до 16 часа. Билетът струва 2 лева, преференциалната цена за ученици, пенсионери и инвалиди е един лев.

Билетът дава достъп и до другите изложения, които се провеждат по същото време в Панаира: Международната изложба за медицина, стоматология и фармация „Медикус, Денто, Галения“ (22-24 октомври), финали за Световната киноложка купа 2015, международни киноложки изложби и Шампионат на Великобритания за всички породи кучета (24 -25 октомври).

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.