1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Ергономични постелки за крави са сред световните новости на изложението „Агра” в Пловдивския панаир

Ергономични постелки за крави са сред световните новости на изложението „Агра” в Пловдивския панаир

Снимка:

До този момент в листата на участниците присъстват фирми и експонати от 22 държави

Изискванията за хуманно отношение към животните, отглеждани във ферми, създадоха цяла индустрия за изработване на различни видове аксесоари. Световна новост са ергономичните постелки за крави, които ще бъдат показани на селскостопанското изложение „Агра“ в Международен панаир Пловдив, съобщиха от панаира.

Изложението ще се състои от 6 до 10 март 2012 г., а до този момент в листата на участниците присъстват фирми и експонати от 22 държави, както и мултинационални компании. Матраците за крави са направени от специална гумена материя, осигуряват на животните комфорт и ги предпазват от травми, защото са ергономични. Те подобряват и хигиената в боксовете. Изделието е произведено от германската фирма „Kraiburg Elastik”, която ще го представи за първи път на българския пазар.

Биоторове и подобрители на почвата, екологични средства за растителна защита и различни видове продукти ще бъдат сред експонатите на специализираното изложение „БиоАгра“, което ще се проведе за първи път в рамките на Международната селскостопанска изложба.

Най-интересните експонати и разработки в областта на земеделието и животновъдството, техниката и технологиите ще се състезават в конкурса за иновации. Те ще бъдат оценявани от експерти на Министерството на земеделието, Селскостопанската академия, висши училища и браншови сдружения.

Международната селскостопанска изложба „Агра“ отново ще бъде под егидата на Министерството на земеделието и храните, както и още три панаирни прояви - Международната изложба за лозарство и винарство „Винария“ (15-18 март 2012 г.), Международната изложба за храни и напитки, опаковки, машини и технологии „Фудтех“ (15-18 март 2012 г.) и „Природа, Лов, Риболов“ (28.03-01.04.2012).

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.