1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Euralis Семена и BASF сключват споразумение за Clearfield® Plus в слънчогледопроизводството

Euralis Семена и BASF сключват споразумение за Clearfield® Plus в слънчогледопроизводството

Новата гама Clearfield®Plus хибриди на Euralis Semences и Clearfield®Plus хербицидите на BASF ще се предлагат в Румъния и България през 2014 година

На 13 юни 2013 Euralis Semences и BASF обявиха подписването на глобално, неексклузивно споразумение, съгласно което BASF ще предостави на Euralis Semences лиценз за хербицидна толерантност на слънчоглед Clearfield®Plus в определени страни в Европа и Южна Америка. Споразумението позволява Euralis Semences да бъде една от първите компании семепроизводители, които разработват хибриди семена, които са толерантни към новата гама хербициди Clearfield®Plus на BASF.

Производствената система за слънчоглед Clearfield®Plus, разработенa на базата на традиционното отглеждане на растението, осигурява подобрена борба с плевелите през целия сезон и по-голяма издръжливост на културата към различни въздействия на околната среда, а също така и възможности за увеличаване на масленото съдържание и зърнодобива.

Жак Рабайрол, директор пазари в Euralis Semences, заяви: "За нас е удоволствие да работим с BASF за осигуряването на важни решения за производителите в борбата с плевелите. Освен това, производствената система Clearfield®Plus ще помогне на производителите в Европа в борбата със синята китка (Orobanche ssp.) в слънчогледовите полета, която вреди на добивите.“

"В комбинация с новаторското портфолио на Euralis Semences от високодобивни, издръжливи на болести слънчогледи, производствената система Clearfield®Plus за слънчоглед ще предостави на производителите по-голям избор от възможности, за устойчиво постигане на максимална реколта", заяви Джонатан Браянт, вицепрезидент, глобален стратегически маркетинг, хербициди на “Растителна защита“ BASF.

Новата гама Clearfield®Plus хибриди на Euralis Semences и Clearfield®Plus хербицидите на BASF ще се предлагат в Румъния и България през 2014 г., след което и в други страни производителки на слънчоглед в Европа и Южна Америка през 2015 г.

Финансовите условия на споразуменията не бяха оповестени. 

За Euralis

С повече от 60 години опит в изследванията и производството на семена, в момента Euralis Semences е един от лидерите в Европа при царевицата, маслодайните култури и сорго благодарение на способността си за иновации и качеството на своите продукти. С 11 филиала в Европа, близо 300 000 земеделски производители избират да засяват хибридни семена на Euralis Semences всяка година на площ от над 3 милиона хектара. Euralis Semences е част от Euralis Group, европейски лидер в областта на селското стопанство и хранително-вкусовата промишленост. С приходи от 1,3 милиарда евро, Euralis е доверен партньор, който обслужва професионалисти в селското стопанство и хранително-вкусовата промишленост.

За подразделение „Растителна защита“ на BASF

С продажби от около 4,7 милиарда евро през 2012 г., подразделение „Растителна защита“ на BASF предоставя иновативни решения за защита на посеви, тревни площи и декоративни растения, за борба с вредителите и за нуждите на общественото здраве. Неговото портфолио включва също така и технологии за третиране на семена и биологичен контрол, както и решения за управление на водите, хранителните вещества и стреса при растенията. Подразделение „Растителна защита“ на BASF е водещ иноватор, който подкрепя производители при оптимизицията на селскостопанското производство, в подобряване ефективността на техния бизнес и подобряване качеството на живот на растящото население на света. Допълнителна информация може да бъде намерена в интернет на www.agro.basf.com или на нашите социални медийни канали (social media channels).

BASF - The Chemical Company

BASF е най-голямата химическа компания в света – „Химическата компания“. Нейното продуктово портфолио включва химикали, пластмаси, повишаващи качеството продукти и препарати за растителна защита от една страна, а от друга - нефт и газ. Ние обединяваме икономическия успех, опазването на околната среда и социалната отговорност в едно цяло. Чрез наука и иновации, ние даваме възможност на нашите клиенти в почти всички индустрии да намерят отговори на настоящи и бъдещи нужди на обществото. Нашите продукти и решения допринасят за опазване на ресурсите, като осигуряват храна и спомагат за подобряване на качеството на живот. Обобщили сме този принос в нашата корпоративна цел: Ние създаваме химия за устойчиво бъдеще. През 2012 BASF отчете обем на продажбите на стойност 72,1 милиарда евро и повече от 110 000 служители към края на годината. Допълнителна информация за BASF можете да намерите в интернет на адрес www.basf.com .

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.