1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Fitch Ratings потвърди кредитния рейтинг на ПроКредит Банк (България) АД

Fitch Ratings потвърди кредитния рейтинг на ПроКредит Банк (България) АД

При потвърждаването на рейтинга са взети предвид качеството на активите и резултатите на банката до края на първото полугодие на 2011

Международната агенция Fitch Ratings London потвърди рейтинга “BB+” на ПроКредит Банк (България) АД по дългосрочните задължения в местна и чужда валута и “B” по краткосрочните. Перспективата е стабилна. Оценката на агенцията отразява потенциалната подкрепа от акционерите на банката и в частност на базирания във Франкфурт на Майн, Германия, ПроКредит Холдинг АГ („ВВВ-“/Стабилна). В края на първото полугодие на тази година, холдингът, който държи 80% от капитала на банката, притежава общо активи на стойност близо 5 млрд. евро.

При потвърждаването на рейтинга са взети предвид качеството на активите и резултатите на банката до края на първото полугодие на 2011 г. Индивидуалният рейтинг на банката отразява още тенденцията за растеж на кредитния портфейл и резултатите от усилията на институцията по отношение на преструктурирането на кредитите. В допълнение, под внимание са взети умерената ликвидност и добрата капитализация.  

ПроКредит Холдинг АГ е основан във Франкфурт на Майн през 1998 г. като Международен микроинвестиционен фонд (IMI). Мисията на ПроКредит Холдинг е да разработва прозрачни финансови услуги, както и да налага нови стандарти във финансирането на малкия и средния бизнес в развиващите се страни и икономиките в преход.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.