1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Гледайте новото издание на АГРОФОРУМ, за да сте информирани!

Гледайте новото издание на АГРОФОРУМ, за да сте информирани!

Ще научите как да се възползвате от безплатни курсове на обучение, какви хибриди, торове и препарати да изберете

Земеделието днес не е това, което е било някога. Съвременният фермер трябва да се справя с куп предизвикателства. А в нашето време, знае се, най-скъпата и ценна стока е информацията. Това е най-важният ресурс, с който, успееш ли да го използваш – успехът ти е в кърпа вързан. И земеделският сектор не прави изключение. Тук също е от изключително значение да си добре информиран – както по отношение на ноу-хауто и модерните технологии, така и по отношение на пазара, а съвсем не на последно място – и за възможностите да получиш например субсидии по различни програми. В тази връзка от АГРОФОРУМ ще научите как да се възползвате от поредицата безплатни курсове на обучение и да присъствате на семинари, организирани от обучаващи организации с помощта на финансиране по мярка 111.  

Разбира се, само високата квалификация на фермера далеч не изчерпва темата за информираността. Особено като имаме предвид колко интензивно се развива през последните години родното земеделие. За да сте в крак с тенденциите, това означава, че трябва да инвестирате в семена, техника, торове и нови технологии. За да не си хвърлите парите на вятъра, тъй като пазарът предлага огромно разнообразие и лесно можете да се подведете, ще се опитаме да ви помогнем и в това отношение с видео, от което да научите повече за растителната защита и кои третирания на културите са задължителни, за да получите високи добиви.

Следващ момент в преследването на заветната цел – богатия урожай, е всъщност това, от което всичко започва – семената! Казвали сме го неведнъж и пак ще го кажем. Но не само това. В новото издание на АГРОФОРУМ ще научите как адекватната растителната защита, в съчетание с хибриди с висок генетичен потенциал ще доведе до резултати, които не сте и сънували. Ние ви гарантираме за това, защото нашият екип ги видя с очите си на полетата на земеделския производител Диян Танев от Нова Загора. И няма да пропуснем да ги покажем и на вас!

И след растителната защита и избора на хибриди – да не пропуснем още един важен момент: храненето на растенията. Нали знаете – „гладна мечка хоро не играе!“ Така е и с растенията – без да бъдат подхранени качествено, няма да получите от тях хубав и качествен добив. Затова ще ви предложим репортаж от специализираните семинари в София и в Златни пясъци, на които водещи специалисти представиха френски решения и ноу-хау в торенето на културите.

И накрая – да се върнем пак на сортовете, хибридите и техния потенциал. На всички е ясно, че селекционните компании се надпреварват в предлагането на все по-качествена и високодобивна селекция. Но дали тя е подходяща за нашите агроклиматични условия? За да получат отговор на този въпрос, семената първо се изпитват на опитни полета. Там си проличава кой кой е. Със сигурност и на вас ще ви е интересно да научите това, ето защо гледайте АГРОФОРУМ, за да ви отведем на един открит полски ден край Карнобат. 

Видео анонс на предаването може да видите ТУК

Повече информация за предаването може да видите на www.agroforum.bg

Програмата на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ" може да видите ТУК

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.