1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Има ли корупционен механизъм за неправомерно усвояване на средства по Националната пчеларска програма за периода 2008–2011 г.

Има ли корупционен механизъм за неправомерно усвояване на средства по Националната пчеларска програма за периода 2008–2011 г.

Това ще разберете тази седмица в предаването АГРОФОРУМ

Предаването стартира с празнична тема – отбелязването на 20-годишния юбилей от създаването на фирмата на един от най-известните и успешни агробизнесмени у нас Божидар Митов. „Не спирам да инвестирам”, с тези думи земеделецът обосновава част от успехите си. А останалото е въпрос на новаторско мислене, професионализъм и всеотдайност. Колко гости уважиха празника на „Агроелит” и как премина тържеството, ще видите тази седмица само в АГРОФОРУМ.

В предаването ще засегнем и темата, свързана с лозарството и винарството. Гроздовата реколта от кампания 2010 е с 30% по-малко от миналогодишната, но за сметка на това изкупните цени са два пъти по-високи. В същото време с 30 на сто са поевтинели вината спрямо миналата година. Още за пазарните тенденции и за интереса на лозарите и винарите към мерките по националната програма, предвидена за този сектор, ще разкаже Красимир Коев – изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното.

И от положителните тенденции в лозарството и винарството ще продължим на тема пчеларство. Не е ясно как точно са похарчени парите по Пчеларската програма за периода 2008-2010 г. и ще има неприятни последици, ако се направи одит от ОЛАФ. Това предупреждават от Националния браншови пчеларски съюз. Има ли корупционен механизъм за неправомерно усвояване на средства по програмата, гледайте АГРОФОРУМ, за да разберете.

И от проблемите в пчеларството, продължаваме с добрите решения в зърнопроизводството. Ново поколение слънчогледови хибриди скоро ще бъде на ваше разположение. Болестите и плевелите няма да бъдат проблем за тази най-нова селекция, която ще ви зарадва и с високи добиви.

И последните минути са за земеделска техника – ще стане въпрос за японска практичност в земеделието и за едни трактори, чието име се асоциира с това на спортни автомобили.  

Вижте видео анонс на предаването ТУК

Повече информация за предаването може да видите на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.