1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Интернет страницата на Програмата за развитие на селските райони е вече отворена

Интернет страницата на Програмата за развитие на селските райони е вече отворена

Страницата има за цел предоставяне на изчерпателна и актуална информация за получаване на европейско финансиране

От днес 30 март 2010 г. официално ще заработи Интернет страницата на Програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013 г. (ПРСР). Порталът е разработен и ще се администрира със средства по линия на Техническата помощ по ПРСР. Порталът ще е достъпен през официалния сайт на МЗХ www.mzh.government.bg.

Създаването на специализиран портал на Програмата за развитие на селските райони е продиктувано от необходимостта за предоставяне на изчерпателна и актуална информация за възможностите и изискванията към кандидатите за получаване на европейско финансиране.

Дирекция „Развитие на селските райони” в Министерството на земеделието и храните е Управляващ орган (УО) на ПРСР. Съгласно Чл. 75 на Регламент (ЕС) 1698/2005 г. Управляващият орган е отговорен за ефикасното, ефективното и коректно управление и прилагане на Програмата.   

С цел по-добра информираност на обществеността и прозрачност на работата на администрацията ще бъдат публикувани всички проекти на наредби, публикувани наредби, предстоящите промени в законодателството и всички документи, регламентиращи условията и реда за предоставяне на финансовата помощ по четирите оси на Програмата.

На страницата ще бъдат публикувани и последните новини около прилагането на ПРСР, степента на усвояване на средствата, стъпките при кандидатстване и най-често допусканите грешки от бенефициентите, както и различни анализи, оценки, доклади, указания и правила за работа.

Чрез формата за обратна връзка директно на сайта или чрез e-mail адреса:rdd@mzh.government.bg гражданите ще могат да отправят конкретни въпроси и да получат отговор от експертите на Дирекция „Развитие на селските райони” в МЗХ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.