1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Искат 4000 евро обезщетение за убита кокошка

Искат 4000 евро обезщетение за убита кокошка

Делото се гледа от германския съд

Иск за 4 000 евро обезщетение заради убита кокошка е заведен в германски съд. Особеното в случая е не само голямата сума, но и това, че става дума за птица с богата филмова кариера зад гърба си.

Уте Милошевич живее в малко северногерманско селце, където отглежда свободни кокошки. На 4 юни 2017 година покрай двора й минавал турист с куче, което подгонило кокошката Зиглинде. В резултат на стреса филмовата звезда получила инфаркт и починала, се казва в жалбата. Още тогава стопанинът на кучето предложил на жената 10 евро, които тя отхвърлила и дала мъжа на съд. На първа инстанция магистратите й признали обезщетение в размер на 300 евро, но и тази сума се сторила прекалено малка на госпожа Милошевич. Затова сега делото се гледа на по-висша инстанция.

В своята ферма семейство Милошевич отглежда коне, мини-прасенца, няколко кучета и най-вече кокошки. Някои от тези животни също участвали в телевизионни продукции, но най-харесвана била кокошката Зиглинде, която дори преминала през специално обучение. Собственикът на кучето не оспорва, че се е стигнало до инцидента, но изказва съмнения дали именно Зиглинде е станала жертва на невъзпитания му питомец. Според неговите показания в двора е имало няколко кафяви кокошки, така че не може да се твърди, че кучето му е подгонило точно телевизионната звезда. Сега цяла Германия с нетърпение очаква решението на съда.  

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.