1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Изгубена котка в Колорадо намерена след пет години в Ню Йорк

Изгубена котка в Колорадо намерена след пет години в Ню Йорк

Уилоу, идентифицирана чрез микрочипа си, се превърна в звезда на нюйоркските медии

Котка, загубила се в Колорадо преди пет години, намери семейството си в Ню Йорк. Тази невероятна история породи въпросите как животното е успяло да премине разстоянието от над 2500 км, което дели двата града.

Уилоу, идентифицирана чрез микрочипа си, се превърна в звезда на нюйоркските медии и бе гост на няколко телевизионни предавания. Стопаните й бяха поканени заедно с котката си в предаването "Тудей шоу" на Ен Би Си, за да разкажат как са се открили. "Направо е свръхестествено. Това наистина е тя", заяви Джейми Скуайър, а съпругът й е убеден, че котката ги е разпознала.

Човек, който намерил Уилоу на улица в Манхатън, я предал на център за изгубени животни. "Никога няма да узнаем цялата истина", споделя семейството, което предпочита да вярва, че котката е преживяла една невероятна авантюра.

Кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг също има свое обяснение: според него случката с Уилоу е доказателство, че всички искат да живеят в Ню Йорк, допълва БГНЕС.

Сайтът Gothamist вероятно е по-близо до истината, избягвайки романтичните интерпретации за котка, прекосила сама и без причина голяма част от САЩ. Според читател на сайта, който прилага и снимка, нюйоркчанин, пристигнал да кара ски в Колорадо, е намерил и осиновил котката, смятайки, че е бездомна. Занесъл я в Ню Йорк, но тъй като не могъл да се грижи за нея, я оставил в център за изгубени животни.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.