1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Изложба от детски рисунки и фотоси ще бъде открита в Разлог по повод Международната година на горите

Изложба от детски рисунки и фотоси ще бъде открита в Разлог по повод Международната година на горите

Откриването на изложбата ще бъде на 7-и април от 11:00 часа в Историческия музей в Разлог

Изложба от детски рисунки и фотоси ще бъде открита в Разлог по повод Международната година на горите и Седмицата на гората.  С над петдесет творби ще бъде представено биологичното богатство съхранявано в двете защитени територии НП "Пирин" и НП "Рила". Това  заяви говорителят на парк "Рила" Стефан Кирилов, цитиран от Дарик радио.

Откриването на изложбата ще бъде на 7-и април от 11:00 часа в Историческия музей в Разлог.

Организатори на събитието са Дирекция „Национален парк Рила”, Дирекция „Национален парк Пирин” и Историческия музей в Разлог.

Генералната асамблея на Обединените нации обяви 2011 за Международна година на горите. Събитието “Горите 2011” е уникална инициатива за повишаване на обществената информираност за ключовата роля на горите и устойчивото горско стопанство в изграждането на по-зелено, по-справедливо и устойчиво бъдеще. Събитията, в продължение на цялата година ще представят успешни и иновативни решения, ще стимулират по-широко публично участие в дейностите, свързани с горите на всички нива.

Дирекциите на Националните паркове Рила и Пирин подкрепят глобалната инициатива на ООН за насочване на общественото внимание към опазването на горите за бъдещите поколения. В двата парка се съхраняват представителни горски екосистеми, които са уникални за Европа и Света. В Рила са запазени естествени гори от обикновен смърч, бяла ела в съчетание с ендемичната бяла мура, а Пирин опазва освен изброените видове и вековни чермурови гори.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.