1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Изложения СИХРЕ и #RetailShow събират хорека и ритейл секторите от вторник, 15 март

Изложения СИХРЕ и #RetailShow събират хорека и ритейл секторите от вторник, 15 март

Кулинарният форум GastronomiX, семинар за хотелиерския бизнес „ББР среща туристическия бизнес“, конкурсът UniChef, годишните Dibla Design Awards и форумът Retail Summit – сред събитията, съпътстващи посещението ни

От 15 до 18 март София се превръща в гореща точка за хорека и ритейл секторите. Защото в столицата стартират изложения СИХРЕ и #RetailShow. В рамките на четири дни бизнес форумите ще съберат в Интер Експо Център професионалисти от двата икономически бранша.

Изложения ИЕЦ

На живо, изложение СИХРЕ ще създаде бизнес платформа на хорека сектора. В изложението сили обединяват водещи производители, дистрибутори и доставчици на професионално кухненско оборудване и обзавеждане, храни, интериорен дизайн, оборудване за хотели и ресторанти, СПА и фитнес и софтуер. Форматът привлича интереса на бизнеса, обвързан с туризма, заведенията за обществено хранене и обществените услуги. Форумът съчетава условия за бизнес-комуникация със сцена за представяне и утвърждаване на бранда и излизане на нови пазари.

Изложения ИЕЦ

Същевременно СИХРЕ е информационна платформа за очакванията, трендовете, тенденциите и иновациите, която и през тази година получи институционална подкрепа. Български компании имаха възможност да кандидатстват за финансиране на участието си чрез Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните преприятия.

Паралелно, от 15 до 18 март, #RetailShow събира представители на ритейла от България и чужбина. Единственото по рода си изложение у нас ще съсредоточи вниманието върху динамичните процеси и новостите. С #RetailShow 2022 организаторите надграждат формата, предоставящ възможност за запознаване с тенденциите и развитието на технологиите за търговия на дребно, мобилните решения, плащанията, технологиите за сигурност и др.

Паралелното провеждане на живо на СИХРЕ и #RetailShow е ценно, защото увеличава добавена стойност за всички присъстващи. Те отчитат постоянния стремеж на организаторите да надграждат изложенията чрез реализиране на нови и провеждане на утвърдени професионални съпътстващи събития.

Кулинарни съревнования

Кулинарните магьостници на GastronomiX 2022 завладяват небцето и въображението от 15 до 18 март. Те ще се представят на сцената по покана на организаторите от Интер Експо Център, Българска асоциация на професионалните готвачи и DiVino. Разбира се, с професионалната подкрепа на основния партньор – МЕТРО. Програмата на GastronomiX е толкова богата, че паралелно ще се провежда на няколко места. В зали 1 и 2 – на „Основна сцена, на щанда на основния партньор МЕТРО, в Семинарна зала в Зала 2 и на много от щандовете на участниците.

Изложения ИЕЦ

Темата за нулевия отпадък е фокус на конкурса UniChef. Петото кулинарно състезание е посветено на мисията да намери своя ZeroChef в две направления - професионални готвачи, които ще се борят рамо до рамо с най-младите кулинари за титлите UniChef Professional и UniChef Junior. Общо 20 ще бъдат участниците.

Изложения ИЕЦ

За хотелиерския и ресторантьорския бранш

На 15 март в семинарна зала в изложбена зала 2, TravelNews.bg, заедно с Българската банка за развитие (ББР) и Комисията по туризъм към Народното събрание, организира семинар, на

който ще представят възможностите за директно финансиране на засегнатите от пандемията микро, малки и средни фирми от хотелиерския и ресторантьорския бранш.

Dibla Design Awards 2021

Ключов елемент са Годишните награди Dibla Design Awards 2021. На 16 март Церемонията по награждаване ще събере в Интер Експо Център най-изявените интериорни дизайнери в страната, благодарение на организаторите от Професионалната платформа за интериорен дизайн и архитектура – Dibla.

Актуално за ритейлърите

15 март ще предостави богато допълнително съдържание за ритейлърите. На тази дата ще се проведе Retail Summit. Организирано от сп.“Enterprise“, събитието ни фокусира върху ритейл сектора, онлайн търговците и актуалните тенденции в индустрията. 

Паралелно с всичко изброено дотук, от 15 до 18 март ще можем да бъдем свидетели на редица продуктови и фирмени презентации, дискусии и професионални класове.

Интересът, който предизвикват, доказва изложения СИХРЕ и #RetailShow като бизнес форуми от първостепенно в хорека и ритейл секторите. Като изключителна възможност представителите на двата тясно свързани бранша определят възможността за осъществяване на бизнес-контакти на живо.

Вратите на изложение СИХРЕ и изложение #RetailShow ще бъдат отворени за посетители от 10.00 до 18.00 часа. Всички новини за двата B2b форума, които ще се проведат в Интер Експо Център, можете да откриете в сайтовете www.sihre.bg и www.retailshow.bg.

Съпътстващата програма на форумите вижте ТУК

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.