1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Какво би направил фермер с 1 милион от лотарията?

Какво би направил фермер с 1 милион от лотарията?

С най-голям дял са онези, които биха инвестирали в разширение на стопанството

Какво би направил един фермер, ако спечели 1 милион долара от лотарията? Анкета с този въпрос попълваха американски фермери през последните дни, след като една от най-големите лотарии в страната разпредели джакпот в размер на 700 милиона.
 
Допитването, организирано от земеделски интернет-портал, показва, че повечето стопани биха инвестирали парите в подобрения в своята ферма, а далеч по-малко фермери биха се отказали от дейността си.
Само 6% от участниците в анкетата отговарят, че ще преустрояват своя дом или стопанските постройки. Всеки десети би вложил средства в нови машини и друго оборудване. 20 на сто са готови да се откажат от фермерството или да се пенсионират, посочвайки, че голямата печалба би осигурила охолни старини. 
 
С най-голям дял са онези, които биха инвестирали в разширение на стопанството. Повече от 60% казват, че ще купят земя, смятайки, че това е най-добрата дългосрочна инвестиция, особено на фона на все по-високите цени за селскостопански площи.
От земеделското министерство във Вашингтон изчисляват, че тази година средната нетна печалба за американския фермер ще достигне малко под 94 хиляди долара. Това са 12% повече, отколкото през 2020-та. С най-голям ръст на доходите ще са стопанствата, специализирани в отглеждането на свине, царевица и пшеница, докато млечните ферми ще трябва да се примирят с по-малко пари. 
 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.