1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Каруца - хибрид превозва пътниците в полски природен парк

Каруца - хибрид превозва пътниците в полски природен парк

Снимка:

До иновацията се стига след като защитници на животните се противопоставиха на експлоатацията на конете

Полски природен парк тества успешно първата каруца - хибрид. Возилото обслужва посетителите на едно от най-красивите езера в Татрите - Морско око. Тъй като пътят е стръмен, а пътниците - многобройни, ръководството на парка решава да подпомогне живата тяга с електрическа в най-натоварените моменти, съобщава dnevnik.bg.

"Смятам разработването на прототипа за успех. Надявам се, ако успеем да го внедрим, това да разсее всички съмнения за експлоатацията на животните", коментира директорът на парка Шимон Жьобровски, който отговаря за придвижването на туристите до езерото.

По време на теста с возилото са се придвижвали 13 пътници и кочияшът, както обикновено по трасето. Електрическият двигател се е включвал автоматично на стръмните участъци. Предвижда се финансирането да е от бюджета на парка и от приходите от транспортната услуга.

До иновацията се стигна след като защитници на животните се противопоставиха на експлоатацията на конете и настояха конската тяга да бъде заменена изцяло от електрическа. Това пък не се харесва на коневъдите, които се опасяват, че това би сложило край на местното стопанство.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.