1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Кои са най-новите препарати за борба с плевелите при основните земеделски култури

Кои са най-новите препарати за борба с плевелите при основните земеделски култури

С тази тема стартира предаването АГРОФОРУМ през уикенда

 

Първият ни репортаж ще ви отведе на опитните полета на Аграрния университет в Пловдив, където тази година бяха представени най-новите хербициди. Беше коментиран отличният ефект от приложението на продуктите на Дюпон, насочени както към плевелите, така и към най-разпространените болести по пшеницата. Доц. Тоньо Тонев, организатор на Хербитур, разказва как са приложени продуктите и при царевица и слънчоглед, в какви комбинации и какъв ефект се наблюдава. Също така Иван Костадинов от фирма „Пионер Семена България” ще разкаже на какво се дължи много доброто представяне на новото поколение Експрес толерантни слънчогледови хибриди.

Няма да разочароваме и почитателите на земеделската техника. Окото ви ще зарадват машините на германските производители Хорш, Рабе и Раух, предназначени за обезпечаване на дейности като почвообработка, торене и сеитба.

И от германската техника за почвообработка и сеитба ще преминем към японските трактори Кубота, които имат различно приложение – от основни селскостопански мероприятия до комунални дейности. 

И след японските трактори се насочваме към българските технически решения на „Перла”, гр. Нова Загора, въплътени в модерни почвообработващи машини и пръскачки.  

Ще ви представим и едни твърде познати за българското земеделие трактори - Беларус, но не си мислете, че те няма с какво да ви изненадат. Ще ви разкажем какви нови решения са внедрени в тях. Не бива да забравяме, че наближава жътвата, затова няма да пропуснем да ви представим зърнокомбайна Палесе, който ще реши въпроса с бързото и качествено прибиране на реколтата.

  И от толкова много земеделска техника, в края на предаването ще говорим за младите специалисти в областта на агробизнеса.

Много е важно студентите, които се обучават в аграрни специалности да имат пряка връзка с бизнеса, защото това помага за професионалната им реализация. Именно това е водещият принцип на обучението в Аграрния факултет при Тракийския университет в Стара Загора. Ще ви разкажем какви качества трябва да притежават младите специалисти, за да се реализират успешно на пазара на труда.

 Повече информация вижте в сайта на предаването www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.