1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Кои са печелившите сортове и хибриди при пшеницата и рапицата

Кои са печелившите сортове и хибриди при пшеницата и рапицата

Това ще бъде акцентът в предаването Агрофорум от 26.06 до 03.07.2010 година

Чрез камерата на Агрофорум ще ви разходим из опитни полета, заложени в няколко района на страната, за да разберем кои са печелившите технологии в зърнопроизводството и растителната защита.

Ще ви припомним кои мерки от ПРСР стартираха отново, колко земеделски производители са подали заявления за директни плащания и какви са прогнозите на един от известните фермери у нас за добивите и цените на зърното.

В предаването този уикенд ще ви срещнем и с представител на „Еуралис Семена” и ще разберем защо той прогнозира рекордни добиви от рапицата тази година.

Българските сортове пшеница и ечемик са приспособени към нашите агроклиматични условия, високодобивни са и качеството на зърното им се харесва от търговците. Защо – това коментират гостите на открит ден на пшеницата в землището на Кубрат, организиран от „Сортови семена” – Разград.

Заедно ще отидем и на открит полски ден, който се проведе край Пловдив, за да видим ефекта от модерни хербициди и фунгициди на БАСФ и Дау Агросайансис, използвани там. Кои са те и защо е наложително да се ползват, за да бъдете конкурентни в бранша зърнопроизводство – вижте този уикенд в Агрофорум.

В предаването ще ви покажем кои са специалностите, по които Аграрният факултет при Тракийския университет в Стара Загора обяви прием за новата учебна година.

Ще ви заведем в землището на с. Венец, за да видим заедно как се развиват германските сортове и хибриди рапица броени дни преди жътвата.

Програмата на предаването вижте ТУК.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.