1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Кражба на 45 бутилки вино за 2 млн. евро в Испания

Кражба на 45 бутилки вино за 2 млн. евро в Испания

Сред плячката е и бутилка от 1806 година, произведена в едно от най-прочутите винарски имения в Бордо

Испанската полиция издирва мъж и жена, заподозрени за кражбата на 45 бутилки вино от луксозен ресторант. Стойността на виното се изчислява на близо 2 милиона евро.
 
Жена е влязла в скъп ресторант в град Касерес, близо до границата с Португалия и, освен зелен сертификат, е представила швейцарски паспорт. Свидетели я описват като 40-годишна, много добре облечена и носеща най-вероятно перука. Малко по-късно към нея се присъединил и мъж на същата възраст.
 
След като вечеряли, двамата поискали да посетят избата, в която ресторантът съхранява своите вина, сред които и ценни и колекционерски бутилки. Към един и половина през нощта мъжът и жената помолили на рецепцията за храна. Останали сами за около четвърт час, те отново слезли в избата и откраднали бутилките, а на другата сутрин напуснали хотела много рано. Липсата на ценното вино била открита ден по-късно.
Сред плячката е и бутилка от 1806 година, произведена в едно от най-прочутите винарски имения в Бордо. В менюто на ресторанта тя се предлага за 350 хиляди евро, но по думите на собственика той никога не би я продал. Според него кражбата е извършена по поръчка от богат колекционер. 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.