1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Лос Анджелис разреши отглеждането на еднорог

Лос Анджелис разреши отглеждането на еднорог

За еднорога трябва да бъдат осигурени достатъчно слънчева и лунна светлина, както и дъга

В Съединените щати вече съвсем официално е разрешено да се отглеждат еднорози. Това постанови общинската администрация на Лос Анджелис, издавайки съответния лиценз на шестгодишно момиченце.
 
Преди няколко месеца малката Мадлин писала до общинската служба за грижа за животните писмо, в което моли да й разрешат да гледа еднорог в задния двор на семейната къща, стига да открие такъв, разбира се. След кратко обсъждане в общинския съвет, на 30 ноември службата издава съвсем официално разрешително, подпечатано и подписано от директорката Мърсия Майеда.
Лицензът обаче е обвързан с няколко условия. За еднорога трябва да бъдат осигурени достатъчно слънчева и лунна светлина, както и дъга. А пайетите и панделките, с които приказното животно ще бъде украсявано, трябва задължително да са от безвредни и биоразградими материали. Освен това менюто на еднорога трябва поне веднъж в седмицата да включва диня.
 
Грамотата с поименното разрешително за отглеждане на еднорог е придружена от плакет с формата на сърце, на който е гравирано „Постоянен лиценз за еднорози“, както и плюшена играчка. В придружаващото писмо г-жа Майеда е написала: „Тъй като еднорози трудно се намират, се надяваме междувременно да се сприятелиш с този тук.“ 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.