1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Мария Неделчева: Важно е българските фермери да участват активно в дебатите по Общата селскостопанска политика

Мария Неделчева: Важно е българските фермери да участват активно в дебатите по Общата селскостопанска политика

Снимка:

Въвеждането на горна граница при преките плащания за земеделците е неизбежно

Въвеждането на горна граница при преките плащания за земеделците е неизбежно - каза в интервю за БНР евродепутатът Мария Неделчева. Важно е българските фермери да участват активно в дебатите по Общата селскостопанска политика, защото от взетите сега решения зависи европейското подпомагане до 2020 година, каза още Неделчева.

Аргументите за въвеждането на таван са свързани с насочване на средства за малките и средни предприятия. Конкретното предложение за въвеждане на таван трябва да дойде от земеделските производители в България. Те са тези, които трябва да ни дадат много ясна индикация. Това, което имаме като предложение до този етап, е въвеждане на долна граница от 450 хиляди евро, защото е изчислено, че тя ще покрие около 10 процента от площите.

Мария Неделчева уточни още, че от предвидените субсидии ще бъдат предварително приспадани парите за заплати, осигуровки и данъци, което е в полза за земеделския бизнес. Положително е становището на еврокомисията и по отношение на настояването на България 2011-та да не бъде единствената референтна година, по която да се определят подпомаганите площи.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.