1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Мащабна програма за озеленяване планира Столичната община през лятото

Мащабна програма за озеленяване планира Столичната община през лятото

Снимка:

1300 кв. метра зелени пояси вече са поставени около основните булевардите

Мащабна програма за озеленяавне планира Столичната община през лятото. Плановете за нови зелени площи обяви вчера (21.07.2010 г.) столичният кмет Йорданка Фандъкова при откриване на цветния герб на София в полянката до моста на „Алея Яворов”.

Гербът с надпис „Расте, но не старее” е изобразен от 5000 стръка цветя на площ от 300 кв. метра. Мястото е специално избрано от експертите по зелените площи – целта е да се вижда от многобройните шофьори наоколо и да е трудно достъпно за пешеходци, за да се запази дълго, обясни Фандъкова, цитирана от в.Монитор. За изграждането на изображението са използвани освен цветя и каменни елементи, като средствата са дарени от спонсори.

Междувременно Столичната община изпълнява програма за озеленяване на градинки и изгарждане на нови тревни площи покрай големите булеварди. 1300 кв. метра зелени пояси вече са поставени около булевардите "Ботевградско шосе", "Цариградско шосе", "Евлоги и Христо Георгиеви".

Ще се изградят цветни лехи и по бул. „Патриарх Евтимий”. Специално ще се ремонтира емблематичната за София градинка на „Попа”. В момента се довършва  реконструкцията на площада около Руски паметник, обяви кметът Йорданка Фандъкова. Тя подчерта, че освен освежаване на обелиска строителите ще поставят нови пейки, алеи и красиви цветя „Нашата цел е София да заприлича на цветна градина и да привличаме все повече туристи”, обясни градоначалникът. Столичната община ще отстоява докрай правото си на собственост върху парка до Руската църква в самия център на града.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.