1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Мащабно и горещо събитие подготвя Добруджанският съюз на зърнопроизводителите

Мащабно и горещо събитие подготвя Добруджанският съюз на зърнопроизводителите

„Дни на полето“ - от 26 до 29 юли в землището на село Поручик Гешаново

 

Иновативно, мащабно и много горещо събитие обещават от Добруджанския съюз на зърнопроизводителите. За първи път в България ще се проведе такава мащабна платформа, която ще съчетава полезното с приятното. Целият спектър от продукти за земеделието ще бъде представен в реални условия на полето. Всички най-големи компании в бранша ще покажат своите нови семена, торове, препарати, технологии.

В рамките на 3 дни в реални условия ще бъдат представени 200 хибрида с пролетници от 12 компании за семена, 17 производители на земеделска техника, 10 фирми за листни торове. Организаторите обещават много полезна информация и обмяна на опит, но и забавления.

Участват следните компании за семена, ПРЗ и торове:

  • KWS, SYNGENTA, Corteva Agriscience, Lidea, MAS seeds, NUSEED, Sufflet Agro Bulgaria, BASF, Bayer, LG, Saaten Union, UPL, АВС, FMC, LEBOSOL, PANAMIN, BioAktiv, ЕКОФОЛ, LUMBRECO, Sufflet , UPL, Суммит Агро.

Официален партньор гранулирани торове - Yara България.

Ще бъдат показани машини и иновации на компаниите:

  • Крис Ойл транс, ВиВиАй ЕООД, Агрохол ООД, Био Фермато, ОПТИКОМ ООД, ИНТЕРАГРИ България, ГЮНГЬОР АГРОМАШИНА ООД, РАПИД КБ, Агромашина Груп, Варекс ООД, Златекс ООД, Мадара Агро, Велес Агро БГ, ТAЙТЪН МАШИНАРИ БЪЛГАРИЯ ЕАД, Анимекс ЕООД, Стойчеви 57-62, ИНОВЕКС Груп, Агропът 2011, МЕГАТРОН ЕАД.

Иновации ще бъдат представени от: Агрогигант, TEMPEX, Метеобот, НИК.

Банки и кредитни институции: Дойчелизинг, ДСК лизинг.

Застрахователи: ГреКо.

Събитието се подкрепя от преработвателите Лулис България и Клас олио.

Партньор при игрите и надпреварата ще бъде ПГАС – гр. Добрич. 

Ще се проведат срещи на земеделци с експерти от АУ Пловдив, за да се обсъдят проблеми, свързани с нападение на неприятели по царевицата и слънчогледа и решенията за опазването на културите. За ОСП след 2023. ще разкаже Светлана Боянова, председател на Института за агростратегии и иновации.

Земеделци ще покажат ретро машини. В рамките на събитието ще се проведе Ден на хляба и ще бъдат демонстрирани стари български рецепти.

МИГ Добричка ще представи локални храни и производители. За децата ще има забавна програма и анимация.

 

………

Кои са организаторите?

Добруджанският съюз на зърнопроизводителите е част от Националната асоциация на зърнопроизводителите, най-голямата браншова организация в сферата на земеделието в България, активно защитаваща интересите на сектор Зърнопроизводство.

В България има приблизително 3,3 млн. хектара обработваема земя, 0.35 млн. хектара се намират в Добруджа, където е създаден и оперира Добруджанският съюз на зърнопроизводителите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.