1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. МЕТРО България вдъхнови известни личности да разкрият кулинарното ни наследство

МЕТРО България вдъхнови известни личности да разкрият кулинарното ни наследство

Сандра Алексиева предаде тънкостите в приготвянето на зимнина на Георги Блажев

Кухнята на Метро Академия събра кулинарната блогърка и автор на рецепти Сандра Алексиева и писателя Георги Блажев. Поводът бяха традиционните български продукти и кулинарни традиции, които намират своето място в ежедневието на съвременните хора, което бе и фокус на тазгодишното издание на „Фестивал на розовия домат“. Създателката на „1001 рецепти“ демонстрира рецепти за приготвяне на зимнина, които съчетават автентичните ни кулинарни традиции и нейния модерен почерк. Георги Блажев пък влезе в ролята на ученик и следвайки точните инструкции на професионалистката в сферата на кулинарията, успя да се справи с приготвянето на няколко вида домашна зимнина.

брускети с козе сирене и песто

В серия от видеа, които са част от най-значимата кампания на МЕТРО България „Фестивал на розовия домат“, Сандра Алексиева и Георги Блажев показват лесни рецепти за зимнина, която модерният човек може да приготви в домашни условия. За приготвянето на традиционните за есенния сезон ястия те използват автентични български продукти, като по този начин се присъединяват към мисията на тазгодишното издание на „Фестивал на розовия домат“ за опазване на традициите в българската кулинария. С увлекателната видео поредица МЕТРО България още веднъж показва, че нашето кулинарно наследство е устойчиво на времето и ще бъде част от ежедневието на сегашни и бъдещи поколения.

Освен с кулинарни видеа веригата отбеляза „Фестивал на розовия домат“ с фермерски пазар, на който български производители от цялата страна имаха възможност да достигнат директно до потребителите и да представят автентични земеделски и млечни продукти. Към каузата на МЕТРО България за популяризиране на родни селскостопански продукти се присъединиха и столични street food ресторанти, които включиха в менюто си традиционни продукти като розов домат и смилянски фасул и показаха, че кулинарните традиции намират място в съвременната кухня.

Тазгодишното издание на инициативата се фокусира и върху природосъобразния начин на живот. За да демонстрира своята подкрепа към устойчивото развитие на България и стремеж към редуциране на екологичния си отпечатък, МЕТРО България си партнира с Екопартнърс и Фондация Корен. Последователите на Фейсбук страницата на МЕТРО Академия ще открият интересно и полезно съдържание, насочено към екосъобразни практики и прилагането им в ежедневието. Потребителите могат да научат как да вдъхнат нов живот на стара тениска или да се запознаят с процеса на компостиране, който все повече навлиза в нашето ежедневие.

Рецептата за брускети с козе сирене и песто от розови домат е достъпна тук, а всички материали, с които МЕТРО България отбелязва „Фестивал на розовия домат“, могат да бъдат намерени на страницата на МЕТРО Академия във Фейсбук.  

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.