1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Международното изложение „Селското стопанство и всичко за него” – за първи път с богата културна програма

Международното изложение „Селското стопанство и всичко за него” – за първи път с богата културна програма

Участниците ще представят в Добрич свръхлеки самолети, модерна земеделска техника, семена, торове и препарати

Месец преди откриването на ХІХ-то международно специализирано изложение „Селското стопанство и всичко за него” участие са заявили над 140 фирми, съобщиха организаторите от „Добрички панаир” АД. Форумът ще събере представители на агробизнеса в дните от 30 август до 3 септември в СК „Простор”, гр.Добрич. В изложението ще се включат както традиционни участници, така и фирми, които за първи път се представят. Засилено присъствие се заявява от компании за семена, торове и препарати. Ще се включат и търговци на товарни и леки автомобили, търговци на земеделска техника и аксесоари към тях. Директно ще се представят фирми от Гърция, Румъния, Русия и Холандия.

За първи път на Международното изложение ще участва фирма със свръхлеки самолети и оборудването им с апаратура за ултрамалообемно пръскане. Министерството на земеделието и храните ще имат информационен щанд, на който ще представят Програмата за развитие на селските райони. Експерти от министерството, представители на Държавен фонд „Земеделие” и Областна служба съвети в земеделието ще информират настоящи и бъдещи бенефициенти по програмата.

На изложението за първи път ще има и българо-румънски щанд, който става възможен в рамките на проект „Търговските палати на България и Румъния за трансгранично сътрудничество», по който работи ТПП-Добрич. Изложбена площ ще има и посолството на Република Полша – Отдел за промоция на търговията и инвестициите.

От тази година Международното специализирано изложение „Селското стопанство и всичко за него” ще има съпътстваща културна програма. Всеки ден изложители и гости ще имат възможност да се насладят на изпълненията на най-добрите фолклорни оркестри на гр. Добрич. Всеки панаирен ден ще завършва с концерт на специално изградена сцена, разположена непосредствено до входа на зала „Добротица”. Целта е обликът на изложението да се допълни и като културен. Идеята на „Добрички панаир” е културната програма да се превърне в традиция и всяка година пред изложители и посетители да се представят изявени добруджански изпълнители.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.