1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Минчо Спасов: Сакскобургготски все още не е взел решение дали ще съди България в Страсбург, заради запорираните му имоти

Минчо Спасов: Сакскобургготски все още не е взел решение дали ще съди България в Страсбург, заради запорираните му имоти

Снимка:

Според юристи вероятността да спечели дело срещу България в Страсбург е повече от 90%

Като организиран човек, царят направи справка с квалифицирани юристи и те му дадоха становище, че вероятността да спечели дело срещу България в Страсбург, заради запорираните му имоти, е повече от 90%. Това коментира Минчо Спасов от НДСВ в предаването „Тази сутрин” на БНТ, цитиран от Агенция Фокус.

По думите му царят все още не е взел за себе си решението дали ще премине към тази стъпка. „Моят личен съвет към него беше по-скоро да осъди клеветниците по наказателно-правен път, защото много хора се упражняваха и го обвиняваха в непочтеност в процеса на връщането на имотите. Очевидно тези хора черпят своята информация от вестниците, а не от документите.

Аз се надявам, че рано или късно земеделският министър Мирослав Найденов ще се извини на царя, защото в момента, когато той носеше документите по въпросното дело, той направи изявление пред медиите, че е имало натиск от Симеон Сакскобургготски като министър-председател върху чиновниците, които са му върнали имотите. Аз нося документа – решението на поземлената комисия в Самоков от 31 август 2000 г., когато нито Симеон беше министър-председател, нито съществуваше НДСВ. За това НДСВ има нищожен принос за връщането на имотите. Имотите са върнати по време на правителството на Иван Костов”, поясни Минчо Спасов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.