1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Министър Найденов и министър Бадзели подписаха Декларация за сътрудничество

Министър Найденов и министър Бадзели подписаха Декларация за сътрудничество

Двете министерства ще си сътрудничат относно Обща селскостопанска политика

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов и министърът на развитието на селските райони и храните на Република Гърция Катерина Бадзели подписаха съвместна Декларация за сътрудничество между Министерство на земеделието и храните и Министерство на развитието на селските райони и храните. 
Документът предвижда двете страни да задълбочат двустранното сътрудничество в областта на селскостопанската икономика, науката и технологиите и преработката на селскостопанска продукция, както и да подпомогнат установяването на преки връзки между съответните подчинени институции. Двете министерства ще си сътрудничат относно Обща селскостопанска политика, изследователска дейност в областта на земеделието, ветеринарни и фитосанитарни въпроси, биологично земеделие, защита на географските указания и наименованията за произход и др.
Двамата министри се споразумяха да се определят приоритетни области на сътрудничество в областта на земеделието чрез провеждане на срещи между експерти от двете ведомства.

Пълният текст на съвместната декларация може да намерите ТУК

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.