1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Мирослав Найденов: 20 000 земеделци не са си платили данъците

Мирослав Найденов: 20 000 земеделци не са си платили данъците

Снимка:

Приходната агенция е проверила 69 000 бенефициенти, които могат да бъдат подпомагани с национални доплащания

Средствата, които се получават на единица селскостопанска площ и националните доплащания към тях, влизат в прихода на съответната фирма. Тя води счетоводство и нейната печалба се облага с данък. Някои от земеделските производители настояваха да бъдат освободени от данъци. Няма такова изключение в Европейския съюз, не може да се случи и в България. Това каза земеделският министър Мирослав Найденов пред журналисти в парламента във връзка с облагането на средствата за доплащане за единица площ, предаде Агенция „Фокус”.

„Всеки трябва да си плаща данъците. Едно от условията тази година за получаване на средствата е бенефициентът на помощта да си е платил данъците и да няма задължения към НАП”, посочи министър Найденов. Той съобщи, че след проверка на приходната агенция, от 69 000 бенефициенти, които могат да бъдат подпомагани с национални доплащания, е станало ясно, че задължения към НАП нямат 49 000.

"Това означава, че 20 000 от бенефициентите имат задължения и няма да си получат средствата, докато не ги погасят", каза още министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.