1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Младите фермери на България отново се борят за европейско отличие

Младите фермери на България отново се борят за европейско отличие

Традиционно победителят в конкурса ще представи България на Европейския конгрес на младите фермери, чието седмо издание ще се състои в Брюксел, Белгия, в края на годината

Стартира Националният конкурс за млад фермер 2021, който се провежда под егидата на евродепутата Асим Адемов в сътрудничество с Националната асоциация на младите фермери (НАМФБ), Аграрен университет-Пловдив и Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ). Агри.БГ е медиен партньор на събитието.

Изключително съм щастлив от факта, че за поредна година имаме възможност да проведем това събитието - толкова важно за младите фермери. Националният конкурс е поредното доказателство, че има достойни млади хора в земеделието, които с мисъл и иновации развиват своите стопанства, за да постигнат един по-устойчив и екологичен бизнес”, коментира пред Агри.БГ Асим Адемов.

ОБРАЗЕЦ НА ФОРМУЛЯРА ЗА УЧАСТИЕ

Традиционно победителят в конкурса ще представи България на Европейския конгрес на младите фермери, чието седмо издание ще се състои в Брюксел, Белгия, в края на годината. 

Тази година форумът е посветен на справянето с последиците от пандемията от Covid-19 и приноса на земеделските стопанства в борбата с климатичните промени. Младите фермери от цяла Европа ще се състезават за Европейската награда в три категории: 

  • „Най-устойчив проект“ за справяне с предизвикателствата, причинени от Covid-19 и/или за въвеждане на екологични практики в стопанството за борба с климатичните промени
  • „Най-добър дигитален проект“ за прилагане и разпространение на цифрови технологии и иновации в стопанството
  • „Най-добър проект за принос в развитието на селските райони“ за осъществяване на дейности, които допринасят за икономическото, екологичното и социално развитие на селските райони.

“Сигурен съм, че много млади хора ще припознаят своите проекти, а защо не дори своите бизнес идеи в трите категории. С нетърпение очаквам да се запозная с всички проекти в търсене на най-добрите от тях. Въпреки това, не забравяйте, че всички вие сте победители, щом сте посветили живота си на най-благородната професия в света!”, добави Асим Адемов.

Заинтересованите кандидати трябва да подготвят и изпратят формуляр за участие (по приложения образец), в който посочват име и данни за контакт, кратко описание на земеделската дейност, както и описание на устойчивите и иновативни практики, които се прилагат в стопанството на младия фермер. 

ОБРАЗЕЦ НА ФОРМУЛЯРА ЗА УЧАСТИЕ

Към формуляра за кандидатстване могат да бъдат приложени и допълнителни материали - снимки на стопанството/линк към интернет страница на бизнеса/публикации в медиите и др.

Проектите се изпращат на e-mail: youngfarmersbg@gmail.com в срок до 5 юли 2021 г. с текст „Национален конкурс за млади фермери 2021“.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.