1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Млекопроизводителите са готови за нови протести

Млекопроизводителите са готови за нови протести

Кризата в животновъдството продължава

За 20 септември е предвидено провеждането на Национален събор на животновъдите на връх Шипка от 12.00 часа. Съобщението идва от Андриан Цаконски, председател Националната асоциация на млекопроизводителите в България. Там ще бъде обявено и кога ще се проведе общо събрание на всички асоциации на животновъди в страната. Да присъстват на събора е поканен министър-председателят Бойко Борисов и министри от правителството.

Кризата в животновъдството продължава и затова работим за обединение на всички животновъди, коментира Цаконски. С настъпване на зимата ще настъпи „истинска касапница” за животните заради ниските цени, прогнозира той. И още - обяви, че ще поиска намесата на държавата в опазване на сектора. Едно от исканията ще бъде да се разреши да се направят „бутикови мандри” във фермите и да продават продукцията си в близките населени места. По този начин ще се спрат и спекулативните цени.

Въпреки, че Асоциацията е изпратила протестна декларация до правителството още на 31 август, все още не е получен отговор и ако такъв няма до края на септември, животновъдите са готови на нови протести.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.