1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Музей на кафето беше открит във Виетнам

Музей на кафето беше открит във Виетнам

Страната е сред големите износители на културата

Сградите на музея имат високи покриви във формата на буквата "А". Архитектурата е вдъхновена от местните етнически малцинства, които са и основна работна сила в плантациите с кафе, пише bnt.bg.

Музеят е проектиран, за да бъде отворено пространство за всеки, включително за работещите на полето. Това е място, където хората могат да дойдат и да научат нещо за кафето, но също и да споделят своите познания и опит.

Посетителите имат възможност да се запознаят с целия процес - от отглеждането на културата до печенето на зърната и самото приготвяне на горещата напитка.

В музея има над десет хиляди експоната от целия свят. Голяма част са предоставени от музея на кафето в Хамбург. Могат да се видят още антични турски съдове за кафе, както и пособия, използвани от местното население за отглеждането на културата.

След обиколката тематично кафене очаква гостите на музея, където да отпочинат с чаша кафе естествено. Французите поставят основите на кафе културата във Виетнам. Днес страната е един от най-големите износители на кафе в света.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.