1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Над 100 участници ще се включат в Моята Еко Коледа - София

Над 100 участници ще се включат в Моята Еко Коледа - София

Събитието ще продължи три дни

Над 100 участници ще се включат в четвъртото издание на Моята Еко Коледа в София тази година. Събитието ще продължи три дни – на 12, 13 и 14 декември в City Center Sofia, а официалното откриване е на 12 декември от 10:30 часа. Вратите ще бъдат широко отворени за посетители всеки ден от 10 до 20 часа.
Организатори отново са Сдружение Устойчиво Общество и Хранкооп София.

Различното тази година е, че Моята Еко Коледа ще бъде с двойно повече участници, в сравнение с миналата, със засилено присъствие на производители, нови кулинарни изненади, обширна арт зона и работилници за малки и големи.

Всичко ще се случва едновременно в 5 зони. Традиционно, най-голям интерес има към производителите на чиста и екологична храна - затова тази година са поканени двойно повече български производители – общо 30. Благодарение на тях, гостите ще се насладят на отгледани с грижа към природата зеленчуци и плодове, създадени с любов към традициите домашни сладка, разнообразни млечни продукти, мед, лютеници, еликсири, сокове, билки, подправки, и много други. Предвидили сме много дегустации и възможност да си спомните любими вкусове от детството.

В кулинарната зона ще участват 7 ателиета. Всички гости ще могат да опитат уникалните рецепти от веганската кухня, редом със сладкишите, които съчетават в едно майсторството на бабите и модерните вкусове.

Над 50 са българските автори, които ще ви посрещнат в арт зоната. С тяхна помощ, всеки ще може да избере за най-близките си ръчно изработени еко подаръци и декорация, създадени със стил и вдъхновение от естествени и рециклирани материали.

Специална зона е предвидена и за любителите на хубавите книги. Част от Моята Еко Коледа ще бъдат 7 издателства с книги за кулинарията, родителството и здравословния начин на живот.

Всички ще могат да се включат и в нашите творчески ателиета – над 10 работилници ще посрещнат малки и големи сръчковци, за да направим заедно празничните дни по-шарени и неповторими. Изцяло на ваше разположение са работилници за изработване на сладкиши, сурвачки, изящни бижута, оригинални предмети за бита и наближаващите празници.

Моята Еко Коледа е събитие за всички, които харесват различното и индивидуалното, за тези, които предпочитат да не купуват масови индустриално произведени подаръци. Това е базар за тези, които на Коледа искат да поднесат не просто подарък, а лично послание към близките, както и да имат на трапезата си храна, отгледана с отговорност към хората и към природата.

Специална инфо-точка още в началото ще упътва към различните зони.

Освен в София, тази година отново ще има издание на Моята Еко Коледа в Пловдив – на 18, 19, 20 и 21 декември в Четвъртък пазара. За първи път събитието ще се проведе и в още два български града – Бургас и Варна. В Бургас - на 19-21 декември в Дома на НХК, а във Варна - на 20 декември в Mall Varna.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.