1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Наградиха победителите в конкурса „Щастливо село”

Наградиха победителите в конкурса „Щастливо село”

В рамките на един месец бяха изпратени 17 проектни идеи за кандидатстване по ПРСР

Зам.-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова и зам.-изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие” Свилен Колев наградиха с дипломи победителите в конкурса „Щастливо село” в сградата на в. „Стандарт”. Конкурсът за най-добра проектна идея по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. се организира съвместно между Министерството на земеделие и храните, Държавен фонд „Земеделие” и в. „Стандарт”.

В рамките на един месец бяха изпратени 17 проектни идеи за кандидатстване по програмата, а от тях бяха отличени трите най-атрактивни. Тримата победители получиха дипломи, които удостоверяват, че идеите им ще бъдат разработени безплатно в проекти, с които ще може да кандидатстват по ПРСР.

Радостина Христакиева от гр. Варна е отличена за предложението й  за създаване на Добруджански хан с лавандулови насаждения край него, в който почивката ще се съчетава с бране на грозде и правене на вино по много специална рецепта. Стефан Милев от гр. Велико Търново спечели журито с идеята за създаване на пелети за камини и печки от растителни отпадъци, а Нина Филкина от гр. Пловдив бе отличена за идеята й за създаване на винарна, в която гроздето се отглежда по биологичен начин.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.