1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Национална асоциация Българско Черноморие подкрепя назначението на Петко Арнаудов за директор на Горското стопанство в Царево

Национална асоциация Българско Черноморие подкрепя назначението на Петко Арнаудов за директор на Горското стопанство в Царево

Снимка:

В отворено писмо изпратено до редакцията на agro.bg НАБЧ настоява министър Греков да не се влияе от прищявките на псевдоеколози

В отворено писмо изпратено до редакцията на www.agro.bg, Национална асоциация Българско Черноморие /НАБЧ/ апелира към Министерството  на земеделието и храните да не се влияе от претенциите на няколко диво къмпингуващи относно назначението на бившия кмет на община Царево Петко Арнаудов за директор на Горското стопанство там. Според писмото, хората, които са излезли на протест в курортния град отново не са природозащитници, а псевдоеколози, които целят единствено да манипулират обществеността и да ръководят институциите и министерствата за постигане на определени цели на трети лица. Последният такъв опит е срещу назначението на Петко Арнаудов. Според информацията, симпатизанти и членове от Царево са информирали, че на така наречения протест срещу Арнаудов са присъствали единствено десетина-дванадесет диво къмпингуващи „туристи”, уж опазващи българското Черноморие. Жителите на Царево са  възмутени от наглото поведение на „гостите” по плажовете в региона.

В писмото още се казва, че НАБЧ застава зад достойнството на Петко Арнаудов, доказал със своята обществена дейност обвързаността си с просперитета на община Царево. За пример ще посочим, че Арнаудов беше инициаторът и организаторът от българска страна на протестите срещу строежа на огромната електроцентрала в Република Турция, която е проектирана само на 3 км. от граничното село Резово. Тогава на протеста не присъства нито един „природозащитник”. Може би защото пролетта беше студена, водата в Черно море също, а и най-вероятно е било студено и в незаконно разпънатите палатки в шубраците?!

Г-н министър, настояваме още веднъж Вашето решение, да бъде или да не бъде назначен Петко Арнаудов в структурите на повереното Ви министерство да не се влияе от прищявките на дивите къмпингари и псевдоеколози, скрити зад маската на защита на околната среда, които се интересуват единствено как да пречат на бизнеса и държавата. Проблемът със зеления рекет в България е голям. Шепата хора, малка част от природолюбителите, които се определят като „природозащитници”, освен, че рекетират, с действията си уронват и управлението на страната ни.  И не на последно място задаваме въпроса: Изпълнителната власт в България кого предпочита да слуша – „природозащитници” от шубраците или жителите на цялата община Царево? Пише още в официалното съобщение.

Г-н министър, ако желаете да чуете общественото мнение в гр. Царево, Ви каним да посетите града и да се срещнете лично с жителите му. Може да се обърнете и към нашия представител за град Царево - Стоян Йовнов, тел. за връзка – 0889 226 532, се казва още в писмото.

Припомняме, че назначение на бившия кмет на Царево Петко Арнаудов за директор на Горското стопанство предизвика сериозно недоволство сред природозащитниците. В тази връзка министърът на земеделието Димитър Греков заяви, че въпросното назначение ще бъде преразгледано.

Позиция на Коалиция от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България" по въпроса за оповестеното назначаване на Петко Арнаудов за директор на Държавно горско стопанство Царево.

Пълния текст на писмото може да видите в прикачения файл.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.