1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Обединени земеделци отбелязаха 138 години от рождението на Александър Стамболийски

Обединени земеделци отбелязаха 138 години от рождението на Александър Стамболийски

На събитието присъстваха членове на партията, сдружени земеделци и граждани

“Реформите на Стамболийски са пример за държавническо поведение, от което трябва да се учим и днес!”. Това заяви председателят на ПП Обединени земеделци Петя Ставрева пред земеделци, симпатизанти и граждани по повод 138 години от рождението на земеделския водач Александър Стамболийски.

На събитието, пред Съюзния земеделски дом в София, присъстваха членове на националното ръководство на партията, сдружени земеделци от софийската организация и граждани. Гости на събитието бяха председателите на БСДП и РДП Йордан Нихризов и Захари Петров, Сашо Стоянов, организационен секретар и Жаклин Толева, председател на БДФ.

Министър-председателят Стамболийски поема държавното управление и извежда България от поредната  национална катастрофа след Първата световна война и от тежката политическа изолация, подчерта Ставрева. Далновиден политик,  при управлението на Земеделския съюз Стамболийски връща страната ни на европейската политическа карта.

В периода 1920-1923 г., когато на власт е Земеделският съюз, той успява да прокара закони, с които се реформират основни сектори в българската държава, а въпросът за земята е най-важният, припомни тя.

В контекста на предстоящите парламентарни избори Петя Ставрева изтъкна, че ПП Обединени земеделци винаги са работили за реална консолидация на център-дясното политическо пространство.
За съжаление предизборните преговори бяха съпроводени с много фалш и лицемерие и в резултат на това център-дясното не е обединено, а силно фрагментирано, каза тя.

От Обединени земеделци ще продължим да работим за реален политически диалог, който гради мостове, а не чертае разделителни линии, подчерта Ставрева.
Тя посочи, че, в хоризонта на предстоящото българско председателство на ЕС през 2018 година, страната ни не трябва да завива в „грешни посоки”.

По традиция и тази година на 1 март пред паметника на Стамболийски на ул. “Врабча” 1  в столицата  ПП  Обединени земеделци поднесоха венци и цветя в знак на признателност пред делото на земеделския лидер. Годишнината бе отбелязана от организациите на Обединени земеделци в цялата страна.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.