1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Обединени земеделци ще почетат паметта на д-р Г. М. Димитров

Обединени земеделци ще почетат паметта на д-р Г. М. Димитров

На 29 ноември 2018 г. се навършват 46 години от кончината на земеделския лидер и демократ

Панихида в памет на д-р Г. М. Димитров ще бъде отслужена днес, 28 ноември 2018 г., от 17:30 часа в столичния храм „Св. Седмочисленици". На нея ще присъстват председателят на ПП Обединени земеделци Петя Ставрева, членове на националното ръководство на партията, земеделци, симпатизанти и граждани.

На събитието са поканени лидери на политически партии, представители на дипломатическия корпус и сдружения на репресираните.
 
На 29 ноември 2018 г. се навършват 46 години от кончината на земеделския лидер и далновиден политик д-р Г. М. Димитров. Своята над 40-годишна политическа дейност у нас и зад граница той посвещава на каузата на Земеделското движение, на свободата и демокрацията в България.
 
Негова е политическата инициатива за създаването българската РОТА 4093 в НАТО през 1951 г. Няколко години по-късно, като представител на Обществото на поробените народи, той символично запазва и стола на България в Европейския съюз, където днес страната ни е пълноправен член.

Д-р. Г. М. Димитров се бори за „независимостта, правата и свободите на българския народ” и когато протестира срещу нахлуването на германските войски в България, и когато в страната започва комунистическото безвремие. Въпреки задочните смъртни присъди при монархията и при комунистическата диктатура, Доктора не спира своята опозиционна дейност.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.