1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Община Бургас осигурява 168 000 лева за преодоляване на щетите от наводнението от миналата седмица

Община Бургас осигурява 168 000 лева за преодоляване на щетите от наводнението от миналата седмица

Средствата ще бъдат използвани за спешни възстановителни дейности в най-засегнатите райони

Община Бургас ще подпомогне със 168 000 лева пострадалите райони от наводнението през миналата седмица.

Днес, 31 октомври по предложение на кмета на Бургас Димитър Николов Общинският съвет гласува да бъдат отпуснати 100 000 лева в подкрепа на пострадалите селища от наводнението, причинено от проливните дъждове.

Предложението на кмета Димитър Николов беше внесено като извънредна докладна записка и получи подкрепата на всички общински съветници в залата.

Останалите 68 000 лева от общата сума се осигуряват от наличните средства в общинския фонд за преодоляване на последици от бедствия и аварии за тази година.

Средствата ще бъдат използвани за спешни възстановителни дейности в най-засегнатите райони Равнец, Братово и "Горно Езерово".

Финансовата помощ ще се използва целево за осигуряването на строителни материали и възстановяването на засегнатите домове.

Още в първия ден след природното бедствие експерти от Община Бургас извършват непрестанно огледи на наводнените райони и описват нанесените щети. Утре Община Бургас ще внесе предложение до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет за отпускането на допълнителна финансова помощ за преодоляването на щетите от бедствието.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.