1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Очаквайте юнския брой на списание „АгроКомпас”

Очаквайте юнския брой на списание „АгроКомпас”

Читателите вече имат възможност да се запознаят с него и онлайн

Три са акцентите в новия брой на списание „АгроКомпас” този месец.

Първият отразява най-мащабното земеделско събитие за годината или шоуто на най-модерната агротехника „БАТА АГРО”, което се проведе през май в Стара Загора. Една от мисиите на това първо по рода си събитие е да мобилизира фермерите да обновяват остарелия си агропарк, а за това са нужни над милиард, милиард и половина евро на година, както твърди Тодор Николов, член на УС на Българската асоциация на търговците на агротехника. Повече за проблемите в този бранш – ще прочетете в интервюто с него, както и от разговора на главния редактор Мариела Илиева със зам.-министъра на земеделието Цветан Димитров, който дава яснота какво се прави по прехвърлянето на средства към мярка 121.

Красимир Киряков – председател на Българската асоциация на консултантите по европейски програми, дава предложения как да се улеснят бенефициентите по ПРСР и да се подобри усвоявяването на европейските средства.

Вторият акцент на броя разказва за предприемачеството в областта на биоземеделието и за ентусиастите, които развиват това производство, а третата тема, на която акцентира списанието през месец юни, е свързана с обучението в Аграрния факултет при Тракийски университет, гр. Стара Загора, като Гостът на броя проф. Радослав Славов дава повече информация за добрите връзки на факултета с бизнеса.

В рубриката „Мениджър” ще научите кои са управленските и мениджърски принципи на Иван Попов – управител на фирма „Бултрекс”, и къде според него са допирните точки между бизнеса неговото хоби – лова.

Как работи най-модерната в Европа система на НВМС за идентификация на животните и защо коректното регистриране на животните е в интерес на стопаните – разяснява генералният директор на ветеринарната служба – д-р Йордан Войнов.

И още – съвети как да се справите с неприятелите в малиновите насаждения; какво трябва да правят пчеларите през юни; кои са най-новите семена за зеленчуци и какво показват резултатите от изпитването на суперприлепителя Еластик, с който се намаляват драстично загубите при рапица и бобови култури. Всичко това и още много информация на 80 стр. ще прочетете в новия брой на списание „АгроКомпас”.

Повече информация за списанието може да видите ТУК

Читателите вече имат възможност да се запознаят с него и ОНЛАЙН

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.