1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Огромен интерес към туристическите маршрути за наблюдение на мечки

Огромен интерес към туристическите маршрути за наблюдение на мечки

В Девинско чужденците заплащат цена между 100 и 160 лв.

Става дума предимно за чужденци, които се водят от чуждестранни туроператори. Българите са значително по-малко, тъй като повечето се страхуват, особено след двата случая на нападнати хора в района на Смолян. Всички турове до момента са преминали успешно, т.е. туристите са успели да наблюдават и дори да снимат мечка. Ловно-рибарско дружество-Девин е първото, което предлага подобна услуга в Родопите.

Цената, която заплаща всеки един турист е между 100 и 160 лв., като цената на услугата варира в зависимост от броя туристите, който е определящ за ползването на превоз, от това дали ще има подсигурена храна и т.н. В цената влиза водач, превоз и ползване на укритие, като цената за ползването на укритието е 50 лв., по договорка с местните дружинки, като тази сума се ползва пак за ловни мероприятия от дружинките, а останалите пари остават в дружеството.

Наблюденията се извършват в специални укрития в местности, в които има мечки. Укритията, от които се извършва наблюдението, са 6 метра дълги и 2 широки, изкопани са под земята и са шумоизолирани, с нарове за спане, дървени пейки и химическа тоалетна. Виждат се и други животни като сърни, лисици, дива свиня и други.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.