1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Около 20 тона месо унищожени при пожар в пазарджишкото село Звъничево

Около 20 тона месо унищожени при пожар в пазарджишкото село Звъничево

Огънят е унищожил цех за разфасоване на месо, хладилна камера и оборудване

Около 20 тона месо са унищожени при пожара в цех за преработка на пилешко месо в пазарджишкото село Звъничево. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пазарджик.

Огънят е унищожил цех за разфасоване на месо, хладилна камера и оборудване. Направени са замервания на въздуха, като спасителите не са установили наличие на вредни емисии. По първоначални данни причината за възникване на пожара е късо съединение в електрическата инсталация на обекта. По случая се води полицейско производство.

Сигналът за пожар в цеха за преработка на пилешко месо в село Звъничево е подаден вчера около 12.00 часа в дежурната част на Районно управление „Пожарна безопасност и спасяване” (РУПБС)-Пазарджик. Незабавно към мястото потеглила смяната огнеборци, като малко по-късно към тях се присъединили и останалите им колеги с общо четири противопожарни автомобила. След около две часа пожарът бил локализиран, а след още един изгасен напълно. Тъй като изгорелите помещения са се намирали в землището на пазарджишкото село Звъничево, екип на ОУ ”Гражданска защита”-Пазарджик също е пристигнал на мястото на инцидента.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.