1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Организацията на млекопроизводители Фермерско мляко от района на Раковски стана на две години

Организацията на млекопроизводители Фермерско мляко от района на Раковски стана на две години

Снимка:

Тя ще получи финансиране по мярка 142 „Създаване на организации на производители”

В края на декември 2014 г. организацията на млекопроизводителите Фермерско мляко отпразнува своята втора годишнина. Празникът беше уважен от Михаил Михайлов, изпълнителен директор на Съюза на говедовъдите в България, Пенко Налбантов – председател на Управителния съвет, и Атанас Къцов – председател на Контролния съвет на регионална асоциация на млекопроизводители Тракия милк, млекопроизводители, животновъди и приятели.

Организацията на млекопроизводителите Фермерско мляко е създадена през 2012 г. Към момента в нея членуват 8 семейни ферми за производство на краве мляко от територията на община Раковски – с. Момино село, с. Стряма, с. Болярино и гр. Раковски.

Какво постигна организацията за 2-годишен период? Има три подписани договора по проекти по ПРСР 2007-2014 за закупуване на два миксера и прикачен инвентар, изпълнен проект към фондация Биоселена от фермер от село Момино за изграждане на система за подгряване на вода за нуждите на кравефермата, успешно водена селекционна дейност към Асоциацията за развъждане на Черношарената порода в България, гр. Добрич, като фермите на всички членове от организацията са под селекционен контрол. Сдружението е получило признание за постигнати резултати в селекцията със спечелено 3-то и 4-то място на изложението в гр. Сливен. Един от най-големите й успехи е подписан договор за финансиране по мярка 142 „Създаване на организации на производители”, като на 5 януари 2015 година е подадена заявка за плащане.

Целите пред Организацията през следващата година са реализиране на цялата верига от производството на мляко, през неговата преработка и успешната реализация на произведените продукти до крайния потребител.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.