1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Открито е XVII-тото Международно специализирано изложение Селското стопанство и всичко за него

Открито е XVII-тото Международно специализирано изложение Селското стопанство и всичко за него

ПК „Агромедия” представя съвместен проект с Европейската Комисия

В спортен комплекс „Простор”, в Добрич стартира 17-ото поредно изложение „Селското стопанство и всичко за него”, представящо новостите в агробизнеса. Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов и кметът на гр. Добрич Детелина Николова прерязаха лентата на изложението. Гости на откриването бяха , Преслав Борисов – зам.-министър на МЗХ, Калина Илиева – изп. директор на ДФЗ-РА, депутати и др.

В приветственото си слово към гости и участници на изложението земеделският министър заяви, че в подкрепа на политиката на правителството са изказванията на световни икономисти, които твърдят, че по време на рецесия земеделието е единственият сектор, който може да помогне за съживяването на икономиката. Ето защо България трябва максимално да се възползва от възможностите на Общата селскостопанска политика. А всяка година ЕС отделя 44% от бюджета си за земеделие. По думите на Мирослав Найденов управляващите в момента поставят селскостопанския ни сектор като приоритет. Членовете на правителството са обединени около идеята, че земеделието на страната трябва да бъде възстановено.

ПК „Агромедия” е един от традиционните участници на изложението " Селското стопанство и всичко за него". На щанда си фирмата представя всички свои продукти, свързани с агробизнеса – предаването Агрофорум, списанието „АгроКомпас”, интернет портала www.agro.bg, телевиционният магазин „Агромаркет”.

Във връзка с реализирането на съвместен проект мужду Европейската комисия и Продуцентска къща „Агромедия” ЕООД „ОСП – европейският модел за рентабилно земеделие”, свободно ще бъдат разпространявани информационни материали под формата на ДВД с излъчените  теми в предаването за селско стопанство Агрофорум за периода 04.07.2009 – 15.08.2009, и печатни издания АгроКомпас съдържащи информация по проекта за месеците Юли и Август.

Повече информация за медийните продукти на продуцентската къща " Агромедия" ООД, може да научите от: www.agroforum.bg , www.agrocompass.bg , www.agromarket-tv.bg , и разбира се, www.agro.bg .

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.