1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Първият европейски подводен ресторант отвори врати в Норвегия

Първият европейски подводен ресторант отвори врати в Норвегия

Снимка:

Залата е остъклена така, че гостите да гледат водата и морските обитатели

Подводен ресторант отвори врати в Северно море, край южния норвежки бряг, съобщи в. "Дейли мейл". Залата е остъклена така, че гостите да гледат водата и морските обитатели. Въпреки че храненето в ресторанта може да струва до 425 долара на човек, 7000 души вече са си направили резервации.

Проектът на конструкцията, която прилича на наполовина потопена огромна тръба от бетон, е на архитектурното бюро "Снохета", създало Операта в Осло и Националния мемориален музей "11 септември" в Ню Йорк.

През големите витрини подводният свят не е като в аквариум, а е съвсем жив. Ресторантът е подреден така, че отраженията в стъклата да са минимални, а през деня да влиза естествена светлина. Конструкцията е много солидна и може да издържи и на най-лошо време, дори и на "вълната на века".

Влизайки в ресторанта "Ундер", което на норвежки означава "чудо", човек отначало се чувства като в сауна, защото горната секция е облицована с дърво. След това по 8-метрови стълби се слиза надолу до залата за около 40 души.

Собствениците се надяват с времето поне 50 процента от гостите на ресторанта да остават да нощуват в хотела към него. Подводните ресторанти в света са съвсем малко, главно в тропически води, като край Малдивите в Индийския океан.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.