1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Пътуваща изложба за 50-годишнината на ОСП гостува в София

Пътуваща изложба за 50-годишнината на ОСП гостува в София

Снимка:

Интерактивна 3D видео и фото изложба на творби от конкурса „Завръщане в бъдещето – Селското стопанство”

По време на конференцията по случай 50-годишнината на ОСП и нейното бъдеще, провела се днес в София, беше открита и изложба. Тя е част от проект на Главна дирекция „Земеделие и развитие на селските райони” на ЕК за отбелязване на 50-годишнината от Общата селскостопанска политика на съюза. Експозицията обикаля през настоящата 2012 г. всички държави членки.

За България събитието е организирано съвместно от представителството на ЕК в България и Министерство на земеделието и храните. Експозицията представя цялата история на ОСП от създаването й досега в Европа. При подготовката на изложбата са събирани архивни документи и материали, посветени на ОСП и нейното развитие през годините, от държавите членки на ЕС.

Изложбата ще е отворена от днес, 24 септември, до петък, 28 септември в часовете от 10 до 19 часа, като входът за нея е безплатен.

В рамките на на проявата екипът на Информационната кампания „ОСП: Завръщане в бъдещето” представи 3D интерактивна видео и фото изложба на творби от конкурса „Завръщане в бъдещето – Селското стопанство” http://photo.europe.bg/. 3D инсталацията показва завладяващи истории от ежедневието на селскостопанските производители и прекрасни гледки от селските и земеделски райони в България, Малта, Португалия, Естония и други части на Европа.

Целта на конкурса „Завръщане в бъдещето – Селското стопанство” е да покаже по иновативен начин въздействието на ОСП върху живота на всички европейски граждани. Той продължава до 26 ноември 2012 г.

Интерактивната 3D инсталацията ще бъде представена в четири европейски страни – България, Естония, Малта и Португалия. Тя представя следващото поколение на 3D презентациите, като позволява чрез жестове взаимодействието с холограмната проекция. Така, само чрез движението на тялото, може да се контролира потокът от информация.

С инсталацията могат да боравят едновременно четирима души. Самият проектът „ОСП: За:връщане в бъдещето“ http://cap.europe.bg/ е финансиран от Генерална дирекция „Земеделие и развитие на селските райони“ на ЕК и се изпълнява от Агенция Стратегма и Интелдей Сoлушънс, с партньорството на Портал ЕВРОПА.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.