Печеливши агростратегии при новата Обща селскостопанска политика

Форумът ще се състои днес в Гранд Хотел София

Печеливши агростратегии при новата Обща селскостопанска политика (ОСП) ще бъде темата за дискусия в клуб Investor.bg този месец. Специализираният форум ще се състои днес, 28 април, в Гранд Хотел София, Зала „София“ от 13:00 ч.

В първия дискусионен панел ще бъде обсъдено как ще се отразят зелените плащания върху доходите на земеделските производители, предизвикателствата на новата ОСП пред българското земеделие при усвояване на европейските субсидии за постоянно затревените площи и възможностите, които тя предоставя за животновъдството. Ще бъде направена също съпоставка между България и останалите страни-членки относно мерките за агроекология и климат като приоритет.

Във втория дискусионен панел акцентът ще падне върху промените в поземлените отношения в контекста на ОСП, пазара на земеделска земя 2014-2020, субсидиите върху наемните и арендните отношения, както и стъпките към ефективно земеползване.

За участие в дискусиите са поканени Явор Гечев – зам.-министър в Министерство на земеделието и храните (МЗХ), Кирил Стоянов – началник отдел „Комасация“ в МЗХ, Борислав Петков – председател на Българска асоциация на собствениците на земеделски земи (БАСЗЗ), Венцислав Върбанов – председател на УС на Асоциация на земеделските производители в България (АЗПБ), Ивайло Тодоров от АЗПБ, д-р Кирил Величков – ръководител „Европейски проекти и финансови институции“ в СИ БАНК, Дамян Вътев – управителна „Биологика“ и Светлана Боянова – председател на Института за агростратегии и иновации.

Вижте програмата на форума в рубрика Прояви на портала...

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.